Pages

jeudi 22 septembre 2011

Giratoriu

Ascuns in miezul de paine al bunastarii, pasul domol al toamnei se dematerializeaza plapand, devine aer si acuarela, gand si respiratie. In marginea orasului imbacsit de praf, plopii aplecati catre statia de epurare isi numara frunzele casante una cate una, ca pe niste bancnote uzate, iar suierul vantului de stepa usuca ce a mai ramas de spus in discursul obositor al verii. Lumea intoarce si ea catre cer o masca venetiana cu arcade alburii, figurand in premiera un ghem de sperante trezite din somn, a doua oara in acest an.

Les collages fumées


Enfin, rien n'est plus obédientielle que l'histoire d'un chemin propre vers la nourriture de la lecture. C'est vrai qu'on soumets beaucoup de tolérance aux pieds de la pyramide, en cherchant être éternels comme le miroir du héros vêtu de nos habits affectifs. Il faut prendre en charge le goût des autres, pas seulement son propre destin. C'est á dire, un personnage ne peut pas être solennellement un ego scénique mais, en échange, une formulation persuasive de sa volonté d'être comme ça.

Pescadoare


Pentru trei zile marea va fi calma. Asa se preconizeaza in buletinul meteo. Totusi, pescarii de mana a doua sau a treia si- au tras barcile in panza de siguranta a coastei, de parca ar fi dorit sa alunece in anonimat, cu plasa incarcata, departe, in pietele localnicilor, pe continent. Iluzia privitorului se destrama, insa, in apropierea crasmelor din port, unde miroase intepator a scrumbie si transpiratie. Banuiesti unde li se ascunde oboseala si frustrarea, dupa cum stii cat de superficial cade in bezna bucuria povestilor pescaresti. In tot acest timp, pe faleza, un pictor somnambul umple chevaletul cu pete violacee, profiland succesiv umbrele si spaimele marii. Peste un ceas vor trece pe aici pescadoarele hulpave, care tulbura apa deasupra capcanelor de nylon, fara poveste si fara culoare.